Matti ja Tea Kantola

Aloitimme kumpikin kilpatanssin Kouvolan Terpsikerhossa silloisten pariemme kanssa ja innostavan valmennuksen ansiosta harrastus muuttui tavoitteelliseksi jo hyvin pian. Lukion jälkeen muutimme kumpikin Helsinkiin, ensin Matti ja vuotta myöhemmin Tea. Samoihin aikoihin Matin muuton kanssa aloitimme tanssimaan yhdessä. Helsingissä tanssista tuli vieläkin keskeisempi osa elämäämme. Harjoittelimme entistä enemmän, valmentauduimme, aloitimme kilpailemaan kansainvälisissä kilpailuissa ja käymään kansainvälisten opettajien tunneilla. Amatööreinä parhaina kilpailusaavutuksinamme on finaalipaikat vakiotanssien ja kymppitanssin SM-kisoissa sekä lukuisat GP-finaalisijoitukset. Kuuluimme maajoukkueeseen usean vuoden ajan kunnes käännyimme ammattilaisiksi vuonna 2006. Ammattilaisina kilpailimme vuoteen 2010 asti. Vuoden 2010 lokakuussa edustimme Suomea ammattilaisten vakiotanssien MM-kilpailuissa.

Läheisimmät ja tärkeimmät valmentajamme ovat olleet Harri ja Niina Antikainen. Ulkomaalaisista opettajista tiivistä yhteistyötä olemme tehneet Jens Wernerin ja Anne Cleaven kanssa, mutta myös useiden muiden kansainvälisten huippuopettajien kanssa.

Olemme suorittaneet Suomen Tanssiurheiluliiton seuravalmentajatutkinnon, Suomen tanssinopettajain liiton tason 1 ja 2 tutkinnot sekä kansainvälisen ISTD:n associate-tutkinnon vakiotansseissa. Toiselta koulutukselta Tea on kemian ja biologian aineenopettaja ja työssään toimii myös opetusharjoittelijoiden ohjaajana. Matti on myös opetusalalla toimien lehtorina jalkaterapian tutkinto-ohjelmassa. Tuomareina olemme toimineet useissa kotimaisissa kilpailuissa, myös GP-tasolla ja ikäkausimestaruuskilpailuissa. Valmentamamme parit ovat saavuttaneet SM-mitalisijoituksia eri ikäsarjoissa ja edustaneet maatamme arvokilpailuissa.

Tanssin opiskelu ja siihen syventyminen jatkuu yhä maailman huippuopettajien johdolla.

Opetuksessa pyrimme ohjaamaan tanssijan löytämään tanssin dynamiikan luonnollisten ja puhtaiden liikeratojen kautta. Opettajina olemme monipuolisia ja uskomme monipuoliseen vartalon harjoittamiseen ja positiiviseen, kannustavaan opettamiseen unohtamatta kurinalaisuutta, jota lajimme vaatii. Opetamme vakiotansseja kaiken ikäisille ja tasoisille tanssijoille.

Matti Kantola +358 408348457

Tea Kantola +358 405235505

www.mattitea.com