JURIJS TROSENKO

Jurijs aloitti kilpatanssiharrastuksen Venäjällä Pietarissa vuonna 1997. Ammattilaiseksi hän siirtyi kesällä 2012, suorittamalla kotimaisen Suomen Tanssiopettajain Liiton tutkinnon (STOL). Samana vuonna Jurijs lopetti aktiivikilpailemisen keskittyäkseen tanssiurheilijoiden ja tanssin harrastajien valmennukseen, esintymisiin sekä parketilla että teatterinäyttämöllä. Jurijs on erikoistunut opetuksessaan latinalaistansseihin, mutta hän valmentaa myös vakiotansseja alkeis- ja jatkotasoilla.

Kilpatanssiuran aikana Jurijs on saavuttanut yhteensä 13. SM- mitalia, joista 5 Suomen Mestaruutta, 3. SM-hopeaa ja 5 SM-pronssia sekä lukuisia SM- ja GP-finaalisijoituksia lattari- ja vakiotansseissa. Tanssinopettajan tutkinnon lisäksi Jurijs valmistui Arcada ammattikorkeakoulusta tradenomiksi keväällä 2011.

Jurijs opiskelee tanssia Balanssi Studioilla Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön ohjauksessa. Kilpatanssiurheilu vaatii myös opettajilta jatkuvaa lajin seuraamista ja itsensä kehittämistä. Parhaillaan Jurijs valmistautuu suorittamaan kansainvälisen IDTA Licentiate-tutkinnon lattaritansseista.

Jurijs opettaa aktiivisesti ja myös esiintyy erilaisessa tilaisuuksessa. Hän on tuttu Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta, jossa hän on tähän mennessä ollut mukana kerran vuonna 2012 parinaan Jippu.

Dancing is music made visible. ― George Balanchine - Jurijs painottaa opetuksessaan puhdasta perustekniikkaa sekä opettaa ymmärtämään kehon liikettä, vartalonhallintaa ja sen kautta kommunikointia tanssipartnereiden välillä sekä ilmaisemaan omia tunteitamme musiikin tahtiin.