Sami ja Jutta Helenius

Balanssi Studiot
Tutustu tanssitunteihimmeVuokraa salimme

Sami ja Jutta ovat tanssineet yhdessä vuodesta 2002 ja ammattilaisiksi he siirtyivät vuonna 2006. Sami ja Jutta kilpailivat ammattilaisten vakiotansseissa ja olivat Suomen edustuspari EM- ja MM-kilpailuissa.

Sami ja Jutta opettavat pääasiassa vakiotansseja, mutta he omaavat pitkän kymppitanssitaustan eli latinalaisetkin onnistuvat.

Amatööriurallaan pari saavutti kolminkertaista SM-pronssia 10-tanssissa sekä lukuisia SM- ja GP-finaalisijoituksia vakiotansseissa. Tätä nykyä heillä on hallussaan ammattilaisten SM-hopeaa vakioista ja kultaa 10-tanssista.

Molemmat ovat suorittaneet sekä Suomen Tanssiurheiluliiton että Suomen Tanssinopettajain Liiton tutkinnot sekä kansainvälisen 1.asteen tanssiurheiluopettajatutkinnon. Tanssin ohella Jutta opiskelee osteopatiaa ammattikorkeakoulussa.

Tanssin opiskelu ja siihen syventyminen jatkuu yhä maailman huippuopettajien johdolla. Sami ja Jutta opiskelevat tanssia Balanssi Studioilla Harri ja Niina Antikaisen ohjauksessa ja tekevät myös opintomatkoja ulkomaille. Siellä heitä opettavat mm. Monica Needham, Anne Gleave sekä Giancarlo ja Luisa Barbieri. Lisäksi heille tärkeitä esikuvia ovat klassista tanssia opettava balettimestari Roger Tully sekä Alexander-tekniikan opettaja Ted McNamara.

Tanssin opetuksessa Sami ja Jutta painottavat tanssin syntymistä kehon oman luonnollisuuden kautta, jotta tanssi olisi sisältä vapautuva tapahtuma. Kummallekin on tärkeää, että tanssin kautta kokee erilaisia elämyksiä ja voi oppia jotakin itsestään. Sami ja Jutta ovat kokeneita esiintyjiä ja he tekevät mielellään show-kokonaisuuksia erilaisiin tilaisuuksiin. Kumpikin on tuttu Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta, johon Sami on osallistunut  vuosina 2009-2019 ja Jutta 2011-2019

Sami Helenius +358 405 165 977

Jutta Helenius +358 407 241 246

Sami ja Jutta Helenius

 

Varaa yksityistunti